U sklopu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove
zemlje u našem je domu održana prigodna radionica izrade tradicionalne
ogulinske masnice i kiflica punjenih šunkom i sirom. U tu svrhu gošće su nam bile gospođe Nada Brozović i Mihaela
Stipetić iz Udruge žena Ogulin. Gospođa Stipetić je u uvodnom izlaganju govorila o ogulinskoj
masnici kao autohtonom jelu grada Ogulina. Ovo jelo davno prije posluživalo se kao
okrijepa kod poljodjelskih radova, a danas je simbol tradicije i baštine grada te
je upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Nakon što su usvojili osnovne informacije o ogulinskoj
masnici učenici su s oduševljenjem pristupili radionici kroz koju ih je vodila
gospođa Brozović gdje su imali priliku naučiti ponešto o osnovama pečenja
slastica, tradicionalnim receptima, ali i razviti vještine potrebne za izradu
tijesta i nadjeva. Ovom je događaju poseban pečat dala upravo voditeljica
radionice koja je poznata po svom predanom radu na području kulinarstva i
slastičarstva. Sve je proteklo u zabavnom i mirisnom ozračju, a učenici su
se s ponosom zasladili vlastitim slasticama. Zahvaljujemo gospođama iz Udruge žena Ogulin na strpljenju i
trudu, ali i našoj kuharici Zdenki koja je sve vrijeme koordinirala u procesu
proizvodnje. 





U sklopu obilježavanja Dana kruha i
zahvalnosti za plodove zemlje u našem je domu održana prigodna radionica izrade
tradicionalne ogulinske masnice i kiflica punjenih šunkom i sirom koju je
vodila vanjska suradnica, gospođa Nada Brozović iz Udruge žena Ogulin.
Slušajući njezine zanimljive i poučne
savjete, učenici su s oduševljenjem sudjelovali u radionici kroz koju su imali
priliku naučiti ponešto o osnovama pečenja slastica, tradicionalnim receptima,
ali i razviti vještine potrebne za izradu tijesta i nadjeva.
Ovom je događaju poseban pečat dala upravo
voditeljica radionice koja je poznata po svom predanom radu na području
kulinarstva i slastičarstva.
Sve je proteklo u zabavnom i mirisnom ozračju,
a učenici su se s ponosom zasladili vlastitim slasticama.
Zahvaljujemo gospođi Brozović na strpljenju i
trudu, ali i našoj kuharici Zdenki koja je sve vrijeme koordinirala u procesu
proizvodnje. |